Esgrado

------------------ wij onderscheiden ons door de nette afwerking en de vele mogelijkheden qua maatwerk -----------------
-------------------------------------- maatwerk vanaf gebruikte plank naar complete keuken -------------------------------------
-------------------------------------- maatwerk vanaf gebruikte plank naar complete keuken -------------------------------------
-------------------------------------- keuken voorzien van keramiek aanrechtblad en barretje ------------------------------------
---------------------------------- showroom 2km van woonboulevard Sliedrecht verwijderd -----------------------------------

Steigerhouten meubelen
Exlusieve steigerhouten meubelen geheel naar uw wensen
 

Hartelijk welkom bij Esgrado!
 -steigerhouten meubelen op maat en naar wens gemaakt-

Steigerhouten meubelen van Esgrado
Esgrado is een klein bedrijf dat al meer dan 6 jaar gespecialiseerd is in het maken en ontwerpen van steigerhouten meubelen, steigerhouten keukens of meubelen van ander gebruikt hout.

Alle steigerhouten meubelen zijn eigen ontwerp en kunnen geheel op maat en naar de wensen van de klant gemaakt worden. Ook maken wij steeds meer keukens van steigerhout.

Al onze steigerhouten meubelen zijn gemaakt van gebruikte steigerplanken en hebben een zeer nette afwerking. De steigerhouten meubels combineren wij vaak met andere materialen zoals gebruikte eiken of grenen balken, glas en hardsteen.

Om de steigerhouten meubelen helemaal af te maken kunt u als laatste de juiste lak afwerking en het bijpassende meubelbeslag uitkiezen.    

Voor meer informatie over de steigerhouten meubelen of keukens nodigen wij u graag uit in onze showroom!

Esgrado betekend: ''Iets extra''
Deze betekenis laten wij terug zien in de kwaliteit en afwerking van de steigerhouten meubelen en overige producten.

Bekijk hier online onze nieuwe impressie folder!
Bekijk hier online onze nieuwe impressie folder!

Fornuizen

Fornuizen van hoge kwaliteit 
Voor degene die een echte passie voor koken hebben of gewoon op zoek zijn naar een stoer ouderwet gasfornuis in een modern jasje of een mooi geëmailleerd gietijzeren fornuis hebben wij keuze uit 6 fornuizen van topmerken zoals Aga, Esse, Falcon, Lacanche, La Cornue en Rayburn. Hieronder in het kort iets over elk fornuis. 

AGA
De bekende AGA geeft geweldige kookresultaten, warmte en sfeer in huis. Sommigen laten de oven de hele dag heerlijk gloeien zodat het lekker behaaglijk is in huis. De AGA wordt in England met de hand gemaakt uit gietijzeren platen. De AGA past goed in een landelijke, nostalgische, vintage, traditionele, moderne of strakke keuken. Voor een AGA fornuis hoeft u geen grote keuken te hebben. De nieuwe AGA City 60 is het eerste AGA fornuis van 60 cm dat gebruikt maakt van stralingswarmte die gelijkmatig wordt afgegeven door de gietijzeren ovens. De AGA City 60 heeft een compact formaat maar geeft toch de geweldige kookresultaten waar de AGA om bekend staat. Daarnaast kunnen de ovens en de kookplaat op standby gezet worden of kunt u deze helemaal uitzetten. De AGA is er ook in 90cm, 100, 110 en 150 cm breed. Verder heeft de AGA veel verschillende modellen, opties en verschillende kookplaten zoals gas, AGA hete kookplaat, Keramisch en inductie. U kunt kiezen uit veel leuke kleuren zodat de AGA helemaal bij u past.

ESSE
Het koken op een Esse verloopt grotendeels hetzelfde als op een Aga. De Esse is, net als de Aga en de Rayburn een gietijzeren fornuis dat heel eenvoudig te bedienen is. Met een Esse regel je zelf de temperatuur van het fornuis en daarmee ook de keukentemperatuur. Je zet de Esse hoger zodra je wilt gaan koken of je laat de temperatuur van het fornuis door de tijdklok regelen, zodat het fornuis rond etenstijd automatisch op de temperatuur voor het koken wordt gebracht.  
Een ESSE Cooker bestaat uit een ‘normale’ kookplaat, waarop u net als op andere fornuizen het eten kunt bereiden. Het bijzondere van de ESSE zijn de twee ovens: een kookbakoven, waarin men aardappelen, vlees en groenten kookt en braadt. Door de indirecte warmtecirculatie blijven de smaak en de sappen in het eten optimaal bewaard. De tweede oven is de zogenaamde sudderoven. Ideaal voor een sudderlapje, maar ook om ’s ochtends de aardappelen en groente in te zetten, zodat u meteen aan tafel kunt als u na een dag hard werken thuis komt. Deze manier van koken is ook nog eens heel gezond door het grote behoud van vitaminen en smaakstoffen in de voeding. 
Er zijn Esse-cookers waarop je alleen kunt koken, maar er bestaan ook houtgestookte Esses die de warmwatervoorziening en/of de centrale verwarming regelen. De Esse is er op gas, elektriciteit en hout. De elektrische uitvoering is vergelijkbaar met een conventioneel fornuis, maar op een een gas- of houtgestookte Esse kook je op een soortgelijke manier als op de Aga.

FALCON
Het Falcon fornuis is afkomstig van Rangemaster. Dit merk produceert karakteristieke Engelse fornuizen voor consumenten en professionals. Eén van de redenen waarom het Falcon fornuis zo in trek is, is het feit dat het fornuis karakter heeft maar wel betaalbaar is.
Dat het een Engels merk is zie je snel: een Falcon fornuis is erg karakteristiek en snel te onderscheiden van andere merken. Falcon biedt fornuizen aan in traditionele en eigentijdse uitvoeringen, maar ze ademen allemaal dezelfde stijl: warme, typische kleuren met veel knoppen en veel robuustheid. Overigens heeft Falcon ook een Franse collectie: deze kenmerkt zich door andere kleuren en andere designs. Onder de motorkap verschillen ze echter niet zo sterk van elkaar.

LACANCHE
Sinds de negentiende eeuw werden er fornuizen gemaakt in Lacanche, een Bourgondisch dorp dat reeds een lange traditie kent op gebied van metaalbewerking. In het hart van deze gastronomische wijnstreek zetten de Lacanche fornuizen de kunst van lekker koken en de smaak van het Franse leven voort. Het van oorsprong Franse merk heeft een Frans landelijke en tegelijkertijd strakke en stijlvolle uitstraling. Door de strakke en tegelijkertijd landelijke afwerking, past het Lacanche-fornuis zowel in een moderne strakke keuken als in een landelijke of vintage keuken.
Bij het samenstellen van het lacanche fornuis kun je veel kanten op. Je kunt kiezen voor verschillende opties zoals: een kooktafel, coup-de-feu plaat, gasbranders, high light zones, inductiekookplaat, friteuse, grill, plancha-teppanyaki, multikoker, en een lage temperatuurkast. Het Lacanche-fornuis kun je zo groot maken als je zelf wilt. De branders van de Lacanche zijn erg krachtig, maar hebben desondanks een kleine diameter. Zo kunnen ook kleine pannen er goed op worden geplaatst.
Lacanche ovens zijn of gas, elektrisch, hetelucht of als garingsoven. Zeer uniek is de garingsoven voor het bereiden van stoofschotels, soep, het garen van vlees of het laten rijzen van brooddeeg.

LA CORNUE
La Cornue, een kwalitatief fornuis met klasse. De La Cornue-fornuizen hebben een opvallend ontwerp: ze ogen zwaar en hebben een verfijnde afwerking. Wie ze voor het eerst ziet, kan de associatie met een schatkist niet onderdrukken. Een La Cornue-fornuis is uit duizenden te herkennen! De fornuizen van La Cornue zijn vooral gericht op professionele kookomgevingen. Hun specificaties en omvang zijn van die aard dat ze in een gemiddelde keuken niet passen. Om consumenten tegemoet te komen, werd daarom de CornuFé-lijn ontwikkeld. Deze fornuizen zijn kleiner dan de andere fornuizen en uitgerust voor thuisgebruik. Zo is de La Cornue CornuFé AlberTine 90 gewoon 90 cm breed en uitgerust met een gaskookplaat met een wokbrander, 3 branders van 3,00 kW en 1 brander van 1,70 kW. De multifunctionele oven heeft een inhoud van 110 liter. Daarmee is het fornuis niet te klein en niet te groot voor thuisgebruik.
De La Cornue fornuizen zijn ook geliefd vanwege de vele kleuren en afwerkingen, die onbeperkte combinatiemogelijkheden bieden. Rood, aubergine, koningsblauw: de fornuizen van La Cornue kunnen worden afgewerkt in hoogwaardig email in 24 uitgesproken kleuren. Daarbij kan worden gekozen voor 12 verschillende afwerkingen in chroom, roestvrij staal, koper, messing en nikkel. Zo kunnen (thuis)koks hun fornuis een hoogst persoonlijke signatuur geven.
La Cornue heeft een grote reputatie vanwege de onverwoestbare duurzaamheid van de fornuizen. Door de toepassing van luxueuze materialen en de onverslaanbare culinaire prestaties zijn deze beroemde fornuizen de keuze van (thuis)koks die alleen genoegen nemen met het allerbeste.

RAYBURN
Uit de historische ijzergieterijen in Coalbrookdale waar de Aga’s gemaakt worden, komt sinds 1946 ook het zusje van de Aga: de Rayburn. De Rayburn staat voor jarenlange betrouwbaarheid. Door hun prachtige email, de klassieke styling en de efficiënte kooktechnologie hebben fornuizen uit de Rayburn-serie een tijdloze aantrekkingskracht.
U kunt kiezen voor een modelCookerwaarop uitsluitend kan worden gekookt of voor een veelzijdigeHeatranger, die ook overal in huis voor warm water en centrale verwarming zorgt.
De Cooker is in de grote uitvoering maar tevens ook in de kleine uitvoering een perfect vormgegeven fornuis. Het presteert zoals u van een Rayburn mag verwachten en is compact en efficiënt uitgevoerd. Kortom, ideaal voor kleinere keukens.
De Heatranger is naast het grote model eveneens in een, ruimtebesparend klein model verkrijgbaar, erg handig in combinatie met  een cv-ketel, een warmwatertoestel en een fornuis.
De Rayburn heeft twee ovens: een grote hoofdoven en daaronder een kleinere oven, die de natuurlijke sappen en de smaak van uw gerechten bewaren zonder ze uit te drogen.. De kleine oven is qua temperatuur de helft van de bovenste oven (bij de gietijzeren modellen) of een derde van de temperatuur van de bovenste oven (bij de plaatstalen modellen). Met de kleine gietijzeren ovens kun je op een lage temperatuur koken, maar de plaatstalen ovens zijn daar niet heet genoeg voor; deze kun je wel gebruiken om voedsel warm te houden en servies voor te verwarmen. 
Rayburns zijn er in houtgestookte uitvoeringen en op gas. Net als de Aga zijn ze leverbaar in verschillende kleuren. De Rayburn is eventueel ook met de Four-Two van Aga te combineren. In de winter gebruik je dan de Rayburn, en in zomer, als je het te warm vindt om de Rayburn te stoken, kook je op de Four-Two. Omdat de Aga en de Rayburn uit dezelfde fabriek komen, sluiten de kleuren van de Rayburn en de Four-Two precies op elkaar aan. 

Bent u geïnteresseerd in een fornuis? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@esgrado.nl 

FacebookTwitterGoogle