Esgrado | Keuken & interieur
MENU

Kookeiland van oude eiken wagonplanken

Twee keukens op één dag:

Het fantastische aan het verhaal van deze keuken is dat een mevrouw uit Heerjansdam langs zou komen om een keuken uit te zoeken, daarbij vroeg ze aan haar schoondochter om ook gezellig mee te gaan.
De mevrouw en schoondochter waren heel enthousiast over de keukens. De schoondochter was eigenlijk helemaal niet van plan bij Esgrado een keuken te kopen. Maar ze was zo verrast dat ze graag een keuken wilde bestellen. Zo verkocht ik twee keukens op één dag 🙂

Deze keuken is gemaakt van gebruikte eiken planken. De planken van de hoge kasten zijn daarna behandeld met verouderingsbeits, zodat het lijkt dat de planken nog ouder zijn.
Het kookeiland is gemaakt van erg oude eiken wagonplanken. Deze planken zijn van zichzelf erg donker en hebben een mooie warme uitstraling.

Het kookeiland is voorzien van een kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Zo hoeft er boven het kookeiland geen grote afzuigkap te komen. Voor het geheel van de inrichting oogt het zo wel een stuk rustiger.

De inbouwapparatuur is van Bosch en de 3 apparaten naast elkaar in de grote keukenkast passen qua belijning mooi naast elkaar omdat ze nagenoeg eenzelfde front hebben.

De grepen van de keuken zijn door een smederij per stuk op maat gemaakt.

De spoelbak is van hardsteen en gemaakt uit één stuk steen en dus niet gelijmd. Zo heeft de wasbak binnenin mooie ronde kanten en hoekjes, dat is makkelijk schoonmaken.
Het aanrechtblad aan beide kanten van de spoelbak en op het kookeiland is gemaakt van composiet en heeft een andere kleur dan de spoelbak. Toch matcht dit juist erg goed. Het maakt de keuken exclusief door de juiste materialen en kleuren te combineren.

0